Belépés
Az újhagyma javítja a szívfunkciókat, megerősíti a csontokat
... illetve az izomerőt és az idegjelző funkciókat. Mivel antioxidáns, gyulladásgátló és rákellenes hatásokkal is rendelkezik, így megakadályozhatja a kontrollálatlan daganatnövekedést a szervezetben.

Nemcsak a hagyma, hanem a szára is bőséges mennyiségű kénvegyületeket tartalmaz. Ezek rákellenes tulajdonságokkal is rendelkeznek, ugyanis hatással vannak az enzimaktivitásra,...
2024-03-09 20:18:13
A sajt javítja az agyműködést és erősíti az immunrendszert
... is.

A sajt nemcsak a bőr egészségét védelmezi, hanem az agyműködést is fokozza, ugyanis csökkenti azoknak a citokineknek a termelődését, amelyek gyulladást tudnak kelteni nemcsak a szervezetben, hanem az agyban is. Mivel javítja az agy működését, így csökkenteni tudja az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatait, amely napjainkban nemcsak az idősebb embereket érintő bete...
2024-02-18 21:51:52
A csontritkulás megelőzhető, de fel is gyorsítható
... az eperben, az ananászban.

A csontritkulás természetes kezelésében nagy szerepe van az omega-3 zsírsavaknak is. Ezek a tápanyagok ugyanis csökkentik a gyulladást az egész szervezetben. Ha gyulladás alakul ki a csontokban, akkor az csontritkulás kialakulásához vezethet. Az omega-3 zsírsavak jelentősen javítani tudják a csontok ásványianyag-tartalmát. Az omega-3 zsírsavak...
2023-12-17 21:52:37
Egészséges szilvaturmix és szőlős-szilvás saláta recept
... csonthéjas gyümölcs, amely bőségesen tartalmaz rostot és káliumot is. Tele van olyan antioxidánsokkal, amelyek védelmet jelentenek a sejteknek a károsodásokkal szemben. Hatásukra csökken a szervezetben az oxidatív stressz és így a betegségek kialakulásának az esélye.

A szilva sötét színét az antocián vegyületek adják, amelyek szintén remek antioxidáns hatásokkal rendelk...
2023-11-17 21:51:28
Táplálkozási irányelvek COPD esetén
... szakemberek az egészséges táplálkozás fontosságát, hiszen az egészséges ételek tele vannak olyan tápanyagokkal, amelyek jót tesznek egy-egy szervünk egészségének.

Amikor a szervezetben az élelmiszer energiává alakul, ezt a folyamatot nevezzük anyagcserének. Az anyagcsere során az oxigén szén-dioxiddá alakul. A szén-dioxid pedig olyan hulladéktermék, amelyet kilélegzünk....
2023-11-04 22:15:36
Kellemetlen lehellet okairól
... azonban bizonyos, hogy ezek a toxinok bekerülve a véráramba okozhatnak különféle betegségeket. Amennyiben a vesék működésével problémák vannak, akkor ezek a méreganyagok...
2023-04-18 19:12:33
Egyem-ne egyem?
... szalámifélék eltarthatóságának növelésére is. A nitrátokat (E251, E252) ezenkívül a kemény (szeletelhető) sajtok tartósításához és speciális halkészítmények érleléséhez is alkalmazzák. A szervezetben a nitrátok nitritekké alakulhatnak, ez utóbbi pedig a gyomorban és a belekben reakcióba léphet más élelmiszer-összetevőkkel. Mindez elősegítheti a rákkeltő nitrózaminok kialakulását. ...
2023-03-04 11:12:22
Terhes diéta: mit javasolt és mit nem fogyasztani
... szereplő konzervnek. Lehet, hogy túl öreg vagy a víztartalma káros baktériumokat tartalmaz. A doboz belseje gyakran tartalmaz biszfenol-A-t (BPA), amely befolyásolja az endokrin szintet a szervezetben és károsítja a magzatot.

Gyógynövények
A gyógynövények hatása vitatott a várandós nőknél. Próbáljon kerülni minden gyógyteát és étrend-kiegészítőt terhesség alatt, me...
2023-01-10 13:44:40
Egy hónap alatt 5 kiló mínusz – a 20 legjobb módszer
... is, tehát különösen hasznos és jótékony fogyasztásuk.

A magasabb (lúgosabb) pH szintnek a következő jótékony hatásai ismertek, csak hogy párat említsünk: 
Segíti a szervezetben lerakódott zsír eltávolítását, rákmegelőző hatású, valamint az ízületi gyulladások és a krónikus betegségek megelőzésében is hatékony. A jó hír az, hogy a legtöbb diéta által előírt étrend r...
2023-01-10 13:33:27
10 vitamin, amit minden nőnek szednie kellene
... hormontermelésében, csökkenti a depressziót, a szívbetegségek rizikóját, valamint az emlékezet kiesést.

Emellett fontos szerepe van a vércukorszint szabályozásában. A B6-vitamin hiánya a szervezetben vérszegénységhez vezethet.

B6-vitamin tartalmú ételek: gabonafélék, avokádó, banán, hús, babfélék, hal, zabpehely, dió, magok, szárított gyümölcsök.
...
2022-12-16 22:19:07
1 2 3 ..13 14 .19 20 .25 26 27 
Címkék: újhagyma javítja, sajt javítja, csontritkulás megelőzhető, hónap alatt, idegjelző funkciókat, kontrollálatlan daganatnövekedést, sajt nemcsak, idősebb embereket, csontritkulás természetes, omega-3 zsírsavaknak, tápanyagok ugyanis, egész szervezetben, csontritkulás kialakulásához, omega-3 zsírsavak, károsodásokkal szemben, oxidatív stressz, betegségek kialakulásának, szilva sötét, antocián vegyületek, egészséges táplálkozás, egészséges ételek, élelmiszer energiává, folyamatot nevezzük, anyagcsere során, oxigén szén-dioxiddá, szén-dioxid pedig, toxinok bekerülve, véráramba okozhatnak, vesék működésével, nitrátok nitritekké, belekben reakcióba, rákkeltő nitrózaminok, víztartalma káros, doboz belseje, endokrin szintet, gyógynövények hatása, várandós nőknél, következő jótékony, szervezetben lerakódott, ízületi gyulladások, krónikus betegségek, legtöbb diéta, szívbetegségek rizikóját, emlékezet kiesést, vércukorszint szabályozásában, szervezetben vérszegénységhez, enzimaktivitásra,
© 2013 TVN.HU Kft.