|
|
|
... illetve az izomerőt és az idegjelző funkciókat. Mivel antioxidáns, gyulladásgátló és rákellenes hatásokkal is rendelkezik, így megakadályozhatja a kontrollálatlan daganatnövekedést a szervezetben.
Nemcsak a hagyma, hanem a szára is bőséges mennyiségű kénvegyületeket tartalmaz. Ezek rákellenes tulajdonságokkal is rendelkeznek, ugyanis hatással vannak az enzimaktivitásra,... |
2024-03-09 20:18:13 |
|
|
|
|
|
|
... is.
A sajt nemcsak a bőr egészségét védelmezi, hanem az agyműködést is fokozza, ugyanis csökkenti azoknak a citokineknek a termelődését, amelyek gyulladást tudnak kelteni nemcsak a szervezetben, hanem az agyban is. Mivel javítja az agy működését, így csökkenteni tudja az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatait, amely napjainkban nemcsak az idősebb embereket érintő bete... |
|
2024-02-18 21:51:52 |
|
|
|
|
|
|
... az eperben, az ananászban.
A csontritkulás természetes kezelésében nagy szerepe van az omega-3 zsírsavaknak is. Ezek a tápanyagok ugyanis csökkentik a gyulladást az egész szervezetben. Ha gyulladás alakul ki a csontokban, akkor az csontritkulás kialakulásához vezethet. Az omega-3 zsírsavak jelentősen javítani tudják a csontok ásványianyag-tartalmát. Az omega-3 zsírsavak... |
2023-12-17 21:52:37 |
|
|
|
|
|
|
... csonthéjas gyümölcs, amely bőségesen tartalmaz rostot és káliumot is. Tele van olyan antioxidánsokkal, amelyek védelmet jelentenek a sejteknek a károsodásokkal szemben. Hatásukra csökken a szervezetben az oxidatív stressz és így a betegségek kialakulásának az esélye.
A szilva sötét színét az antocián vegyületek adják, amelyek szintén remek antioxidáns hatásokkal rendelk... |
|
2023-11-17 21:51:28 |
|
|
|
|
|
|
... szakemberek az egészséges táplálkozás fontosságát, hiszen az egészséges ételek tele vannak olyan tápanyagokkal, amelyek jót tesznek egy-egy szervünk egészségének.
Amikor a szervezetben az élelmiszer energiává alakul, ezt a folyamatot nevezzük anyagcserének. Az anyagcsere során az oxigén szén-dioxiddá alakul. A szén-dioxid pedig olyan hulladéktermék, amelyet kilélegzünk.... |
|
2023-11-04 22:15:36 |
|
|
|
|
|
|
... azonban bizonyos, hogy ezek a toxinok bekerülve a véráramba okozhatnak különféle betegségeket. Amennyiben a vesék működésével problémák vannak, akkor ezek a méreganyagok... |
2023-04-18 19:12:33 |
|
|
|
|
|
|
... szalámifélék eltarthatóságának növelésére is. A nitrátokat (E251, E252) ezenkívül a kemény (szeletelhető) sajtok tartósításához és speciális halkészítmények érleléséhez is alkalmazzák. A szervezetben a nitrátok nitritekké alakulhatnak, ez utóbbi pedig a gyomorban és a belekben reakcióba léphet más élelmiszer-összetevőkkel. Mindez elősegítheti a rákkeltő nitrózaminok kialakulását. ... |
2023-03-04 11:12:22 |
|
|
|
|
|
|
... szereplő konzervnek. Lehet, hogy túl öreg vagy a víztartalma káros baktériumokat tartalmaz. A doboz belseje gyakran tartalmaz biszfenol-A-t (BPA), amely befolyásolja az endokrin szintet a szervezetben és károsítja a magzatot.
Gyógynövények
A gyógynövények hatása vitatott a várandós nőknél. Próbáljon kerülni minden gyógyteát és étrend-kiegészítőt terhesség alatt, me... |
2023-01-10 13:44:40 |
|
|
|
|
|
|
... is, tehát különösen hasznos és jótékony fogyasztásuk.
A magasabb (lúgosabb) pH szintnek a következő jótékony hatásai ismertek, csak hogy párat említsünk:
Segíti a szervezetben lerakódott zsír eltávolítását, rákmegelőző hatású, valamint az ízületi gyulladások és a krónikus betegségek megelőzésében is hatékony. A jó hír az, hogy a legtöbb diéta által előírt étrend r... |
2023-01-10 13:33:27 |
|
|
|
|
|
|
... hormontermelésében, csökkenti a depressziót, a szívbetegségek rizikóját, valamint az emlékezet kiesést.
Emellett fontos szerepe van a vércukorszint szabályozásában. A B6-vitamin hiánya a szervezetben vérszegénységhez vezethet.
B6-vitamin tartalmú ételek: gabonafélék, avokádó, banán, hús, babfélék, hal, zabpehely, dió, magok, szárított gyümölcsök.
... |
2022-12-16 22:19:07 |
|
|
|
|